Ultimate blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Večerníček

Večerníček na Jednotke
Nie som si istý, či je terajší večerníček vhodný pre deti. Volá sa to Ebb a Flo. Celá rozprávka je o "dobrodružstvách" dievčaťa, psa a takej kačky, či čo to je. Zlé je, že dievča je vlastne sociálny prípad, nemá okrem psa a toho vtáka žiadnych kamarátov. Taktiež býva len s mamou a otec im zrejme neplatí výživné, keďže bývajú na loďke. Dievča nenavštevuje ani školu, aj keď podľa veku by som hádal, že je v období povinnej školskej dochádzky. Príbeh inak nie je nijako napínavý, ani príliš zameraný na náročného diváka, ale z vyššie opísaných sociálnych dôvodov by som ho nedoporučoval deťom sledovať.

OpenText | stály odkaz

Komentáre

  1. akože prosím?!?
    a čo je zlé na tom, ked matka vychováva sama dieta? poznám tucty prípadov, ked to zvladaju aj bez mužov, a velakrat je to lepsie, než by sa to dieta malo trapit, že otec mlati matku, alebo že sa rodičia hadaju. samozrejme ucelena rodina a štastá k tomu, je to najdokonalejšie. ale žial vo svete to nie vždy tak funguje, a tie deti to vidia. rozprávky maju byt na to, aby deti poučili, nie aby im idealizovali pohlad na svet, pretože prichod do realnej dospelosti, bude o to tažší. a nakoniec určite je lepšie pozerat rozpavku, kde sama mama vychovava dieta, než, taku kde je same nasilie.
    publikované: 09.04.2008 21:05:56 | autor: kalipso (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :))
    moje deti do skoly chodili a este stale chodia:)))
    ( i ja vychovavam deti sama)
    publikované: 09.04.2008 22:04:09 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nooooo
    ale ved to, ze je sama s mamou je len jedna vec, ktoru som tam popisal. nie je to nic zle, len co ja viem.. deti by mali vidiet, ako sa to ma robit (teda ucelena rodina) a nie opak. a co poviete na tu skolu? a na to, ze nema kamaratov?
    publikované: 10.04.2008 13:02:06 | autor: kotrcka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. .
    je vela introvertných detí, a to neznamená, že sa z nich stanú asociály.ja osobne som sa dokazala otvorit okolitemu svetu až posledné roky strednej školy. a teraz mam mnoho kamaratov a na svoje detstvo spominam s laskou, aj ked som sa hlavne hrala sama. čo sa tyka rozpravky, je bežné, že deti v rozpravkach maju zvieracích kamaratov.
    no a na zaver k tej škole. moja odpoved su tri slova: Pipi Dlhá Pančucha. Ta predsa žila sama vo velkom dome, s konom, a do školy zasadne nechodila. a nemyslim, že deti, ktoré tu rozpravku poznaju, by hufne utekali zo školy.
    publikované: 10.04.2008 18:47:50 | autor: kalipso (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014